ÇANAKKALE SANAT TİYATROSU
 
 
 
ATATÜRK
Büyük Oyunu
1  perde - 1  saat
 
Yazan - Yöneten Abdülkadir Katra
Oyun Hakkında

1914 yılında, Yarbay Mustafa Kemal Sofya Ateşemiliterlik görevindedir. Subay arkadaşları Çanakkale Cephesinde savaş hatlarında yer alırken kendisinin Sofya da bulunmasını kabul edemeyen Mustafa Kemal, Başkomutanlıkla irtibata geçerek Çanakkale cephesine atanmasını istemektedir.

Başta bu talebe olumlu yanıt vermeyen Başkomutanlık, Mustafa Kemal’in ısrarları neticesinde Mustafa Kemal’i Çanakkale Cephesinde 14. Alayın başına komutan olarak atar.

Derhal hazırlıklarını yapıp yola çıkan Mustafa kemal artık cephededir. Ordu kurmaylarıyla yaptığı toplantılar sonrasında cephede erleri teftiş ederken bazı olaylara tanık olur. Bir er ailesine mektup yazmaktadır, sıhhiye görevlileri yaralıları ve şehitleri taşımaktadır, bir başka er Kur’an okuyarak diğer arkadaşlarına moral vermeye çalışmaktadır.

8 Mart sabahı Nusret Mayın gemisi komutanı Yüzbaşı İsmail Hakkı beye çok mühim bir görev verilir. Yirmi dört adet mayın Erenköy Koyuna mutla sessizce döşenmelidir. Yüzbaşı emrindeki erler derhal yola koyulur.

18 Mart ta Mecidiye Tabyasında görevli onbaşı Seyit, iki yüz on bel kiloluk mermiyi kaldırıp, vinci bozuk topa yerleştirir ve nişancı subay Yüzbaşı Hilmi topu ateşler ve koca İngiliz Zırhlısını vururlar.

Tarih 24 Nisan’ı gösterdiğinde ise Yarbay Mustafa Kemal’in emrindeki 57. Alay destan yazmaya hazırlanmaktadır.

 
 
Neden Çanakkale Sanat Tiyatrosu'na Katılmalısınız?
 
  • Sanatsal oyunlarımız içinde yaratıcılığınızı ve tiyatral yeteneğinizi keşfedin.
  • Diğer Türkiye tiyatrolarındaki meslektaşlarınızla tanışın ve iletişim kurun.
  • Uluslararası sanatsal işbirlikleri oluşturun.
  • Yeni fikirlerden ilham alın ve en iyi uygulamaları paylaşın.
  • Avrupa ve uluslararası düzeyde Türk Tiyatrosu'nu temsil edin.
Yeni bağlamları, şehirleri ve bakış açılarını bize katılarak keşfedin...
0555 7685514
sanattiyatrosu17@gmail.com